Toeristen informatie2019-04-25T15:21:53+02:00

TOERISTEN INFORMATIE

Amersfoort is een prachtige oude stad met stadsrechten uit 1200. Zeker de moeite waard om te bezichtigen.

 

Vanuit de haven is het ongeveer 15 minuten lopen voordat u in de stad bent. U loopt via de wijken Jericho en Jeruzalem naar de kop van het Eemplein. Daar is een bezoek aan de “Nieuwe Stad” zeker een aanrader. In deze voormalige Prodent fabriek is een nieuw inspirerende omgeving gecreëerd. Direct gelegen aan de Eemhaven is er een bijzondere historisch gebied ontwikkeld. Een microstad in de grote stad Amersfoort. Het oude industrieel omgeving is getransformeerd tot een vernieuwende, duurzame en bruisende plek. Er is een mix gecreëerd van grote en kleine bedrijven, afkomstig uit verschillende sectoren, variërend van zakelijke dienstverlening tot kunst en cultuur. Kortom, zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

Loopt u door langs de Eem dan komt u langs de Koppelpoort. Het gezicht van Amersfoort

De Koppelpoort is het enige stadspoort in Nederland met zowel een land- als waterpoort en is tussen 1380 en 1425 gebouwd als onderdeel van de stadsmuur. De poort werd elke dag opgehaald en neergelaten door meerdere bewakers, de zogenaamde raddraaiers (groep van minimaal 12 personen). De poort kon worden gesloten door een zogenaamde tredmolen. Deze werkt nog steeds. In 1427 werd de poort voor het eerst aangevallen tijdens het beleg van Amersfoort. Deze aanval werd toentertijd afgeslagen. Daarna is de stadsmuur rond 1450 voltooid. Grote delen van deze muur zijn nog deels in tact. De Koppelpoort is onderdeel van de stadswandeling en op gezette tijden te bezichtigen.

In het Meander Medisch Centrum zitten een huisartsenpost en een apotheek. Dit is op loopafstand. Boodschappen kunnen er worden gedaan bij de Boni Supermarkt op ongeveer een kilometer van de haven.